Wie zijn wij?

Over Aliboxpro en Alibox

Aliboxpro en Alibox zijn in eigendom van HERrAa BV sinds 2020. De programma’s zijn in 2011 ontwikkeld door een aantal ICT deskundigen in nauwe samenwerking met fiscalisten en ervaringsdeskundigen en uitvoerig getest door diverse advocaten en de Werkgroep Alimentatienormen.
HERrAa BV bestaat uit een divers bestuur die allen werkzaam zijn in de scheidingsbranche. Wat ons betreft een noodzaak om alle ontwikkleingen op scheidingsgebied bij te kunnen blijven.

Reden voor ontwikkeling

De toegankelijkheid en complexiteit van de alimentatieberekening is al jaren zeer actueel. Wij constate(erd)en dat er voor particulieren geen gedegen programma bestaat om zelf berekeningen te maken. Dit was voor onze voorgangers destijds de reden om te starten met de ontwikkeling van Alibox, de versie voor consumenten. Na bestudering van de bestaande programma’s voor advocaten en mediators besloten zij ook een versie te maken voor professionals, namelijk Aliboxpro. Hun en inmiddels ook onze missie is om de alimentatieberekening toegankelijker, transparanter en eenvoudiger te maken voor iedereen.

Ontwikkeling

Aliboxpro en Alibox zijn ontwikkeld vanuit het perspectief van de klant. De programma’s zijn volledig gebaseerd op de huidige jurisprudentie en Trema normen.
Beide programma’s zullen verder worden ontwikkeld waarbij de vragen en wensen van u, de klant, de basis zullen vormen.

We hebben sinds 2020 een team van scheidingsspecialisten die dagelijks werkt met ons programma om -mocht dat nodig zijn- ons bij de les te houden.

Onafhankelijkheid

Zonder dagelijks betrokken te zijn bij het familierecht denken wij niet dat je alimentatiesoftware kunt bouwen en bijhouden. Daarvoor moet je ook zelf weten wat er bij een scheiding speelt.

Voor ons een vanzelfsprekendheid maar wellicht toch goed om te vermelden dat wij als bestuur maar ook gebruikers niet bij de gegevens kunnen van een berekening van zowel de professional als van de particuliere klant. Klanten kunnen de gegevens wel zelf overdragen naar een advocaat/ mediator/scheidingsspecialist van hun keuze.

De helpdesk van Alibox zal, in tegenstelling tot de helpdesk van Aliboxpro, alleen vragen beantwoorden om het mogelijk te maken om de berekening in te vullen. De helpdesk verwijst particulieren actief door naar licentienemers van Aliboxpro als er andere, complexere vragen worden gesteld. Alibox blijft op deze manier onafhankelijk en levert licentienemers van Aliboxpro extra klanten op.

Bij de helpdesk van Aliboxpro kunnen licentienemers terecht met vragen op het gebied van technische, administratieve en inhoudelijke ondersteuning.